Cal una Plataforma Aturem el Feixisme

Demà, dissabte, 13 de març, la “Plataforma per Catalunya” ha organitzat un acte electoral al Hotel Barceló de Sants. S’ha convocat una concentració de protesta: “El feixisme creixerà si no ho impedim”, Dissabte 13 de març, 17h, Plaça Joan Peiró, davant l'Hotel Barceló Sants, Barcelona. És urgent crear un moviment ampli contra aquest partit xenòfob.

A l’igual que altres partits d’extrema dreta arreu d’Europa (és a dir, PxC està “copiant cultures estrangeres”), amaguen la seva naturalesa feixista darrera d’una imatge “responsable”: trajos (en lloc del tradicional uniforme feixista); paraules enganyoses; una falsa preocupació per la gent corrent…

La realitat, i així ho ha demostrat la història, és que quan un d’aquests partits arriba al poder, pateix tota la gent treballadora: tant els estrangers com els autòctons; els gais i també els heterosexuals; les dones i els homes… Els únics que guanyen són els rics, enfortits per la destrucció total dels sindicats i la possibilitat de reduir encara més els sous.
És essencial crear un moviment fort i ampli per aturar-los ara, mentre són relativament pocs.

Alguns diuen que seria millor ignorar-los i així desapareixeran. No va funcionar amb Mussolini, ni amb Hitler, i no hi ha cap motiu per pensar funcioni ara. Si arriben a fer desfilades militars pel carrer ja serà massa tard.

Cal un moviment ara contra l’extrema dreta —i aquí específicament contra “Plataforma per Catalunya”— semblant a la Plataforma Aturem la Guerra. És a dir, un espai unitari, on compartim els punts bàsics, i treballem plegats en aquest punts.

Les nostres altres diferències no desapareixeran, i podrem discutir-los en altres espais.

Del que es tractarà és posar-nos d’acord en lluitar contra el feixisme i elaborar estratègies per fer-ho millor.

Demà, hi haurà una protesta a la presentació del que vol ser el führer català, i tothom que pugui, ha d’intentar assistir-hi.

Però aquest ha de ser només un primer pas en crear el moviment que fa falta, per aconseguir que Plataforma per Catalunya deixi de ser una amenaça per totes i tots nosaltres, per enviar-los de tornada al clavegueram d’on han sortit.

Per al conjunt de l’esquerra anticapitalista, independentista i radical, per als moviments socials, per al conjunt del moviment sindical… aquest és un repte urgent i inescapable.

Més arguments:
I més a fons, sobre el front únic.

Comentarios

Entradas populares