OXI: Sí a la solidaritat internacional. No a culpar "els alemanys"


Protesta per Grècia a Berlín
El 15 de juliol va ser una jornada magnífica de solidaritat internacional, internacionalista; evidentment, farà falta molta més lluita, sobretot a Grècia, per resistir-se davant l'austeritat. El que em sembla que no hem de fer sota cap concepte és deixar-nos emportar cap a culpar "els alemanys" del que està passant.

Bastants persones, la majoria d'esquerres (altres, segurament, de l'altre costat), estan demanant boicots a empreses o productes alemanys. Deixant de banda la feblesa dels boicots de consumidors, en comparació amb el poder de les vagues (com la vaga d'ahir a Grècia) això només provoca confusió.

Evidentment, la classe dirigent alemanya compta més que la de Malta. Però Rajoy i De Guindos, per exemple, són uns observadors innocents en tot això? o Hollande, o els dirigents d'Itàlia, o fins i tot Finlàndia... Fem boicot a tot? Per què no?

Si els dirigents i empresaris de la UE són una banda de mafiosos, no té sentit enfocar tot l'odi contra un sol país, menys encara contra un país on la gent treballadora va demostrar moltíssima solidaritat ahir, un país on porten mesos de lluites, fins i tot vagues, contra l'austeritat.

La línia divisòria no és entre uns estats i altres, sinó entre la gent de baix, el 99%, i la gent de dalt, l'1% que ens explota. No ens confonem d'enemic. Res de boicots a Alemanya. Sí a la solidaritat internacional.

Vídeo de mobilitzacions a Berlín en suport al poble de Grècia. Hi va haver protestes en una dotzena de ciutats alemanyes.

Protesta per Grècia a Jena, Alemanya


Vaga a l'hospital Charité Berlin, juny de 2015

Comentarios

Entradas populares