Barcelona-Sol-Tahrir

Acabo d'arribar al Caire. Encara hi ha gent —poca— a Tahrir, a més de parades amb souvenirs. Però ambient al carrer, sí: pintades, cartells revolucionaris... Demà turisme i l'inici de la trobada sobre les revolucions arabs. Tenen molt interés en les acampades.

Tornem a ahir. Vaig passar la tarda a Madrid. Va ser molt interessant passejar per Sol. Hi ha molta gent a l'acampada, en diferents comissions i tal. L'ambient és més "autonom/alternatiu" que a Plaça Catalunya.


Però les assemblees als barris han estat un èxit total. Un company i amic de Carabanchel diu que van ser, què?, 800 persones a l'assemblea. I res de somiar truites amb construir el nou món en una tenda. Les comissions són per ampliar el moviment i perfilar demandes i accions. Endavant amb les assemblees de barri. Per una vegada, autèntiques assemblees de barri.

D'altra banda, que no se'm malentengui, a Sol hi havia bona gent, i compromesa.

Vaig topar, a la comissió d'immigració, amb un amic/company de fa temps. Ja no milita, però quan el vaig trobar, estava defensant el moviment a Síria, davant un estalinista que deia que la gent havia de callar-se fins que Assad hagués derrotat Israel i EUA... L'amic responia molt bé; la caiguda d'Assad davant un moviment popular és el que més convé al poble palestí. Ja no milita, però hi ha coses que no es perden.

I vaig parlar amb gent de la Comissió d'Educació, molt interessada per la seva contrapart a #acampadabcn (no sabien que n'hi hagués; ahir van parlar per telèfon) però també amb l'experiència d'Unitat contra el feixisme.

Doncs ja està de Sol (amb tot el respecte i carinyo).

Ara toca respirar més respirar l'aire (molt calent, per cert) del Caire. I veure quines experiències podem compartir. Una companya egípcia ja ha dit que volen fer una entrevista sobre la #spanishrevolution. Because (almost) noone expected the #spanishrevolution...

El món està canviant, segur. Trigarà, però estem en bon camí.

Comentarios

Entradas populares